۳۱ خرداد ۱۳۸۷، ۱۴:۲۴

مهدی فتحی:

جهتگیری 1+5 درباره برنامه هسته ای ایران مبهم است

جهتگیری 1+5 درباره برنامه هسته ای ایران مبهم است

یک تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: جهتگیری 1+5 درباره برنامه هسته ای ایران مبهم است و این گروه باید درباره نقاط ضعف موجود در بسته پیشنهادی خود توضیحات بیشتری ارائه کند.

مهدی فتحی کارشناس مسائل سیاسی در گفتگو با خبرنگارمهر درباره بسته پیشنهادی که توسط سولانا به نمایندگی از 1+5 به ایران ارائه شد گفت : گرچه این بسته به همکاریهای سیاسی، اقتصادی،کشاورزی، محیط زیستی و توسعه ای انسانی اشاره می کند و در بسیاری موارد با بسته پیشنهادی ایران دارای شباهت است اما مهمترین و اصلی ترین اختلاف در آن به موضوع هسته ای جمهوری اسلامی ایران بر می گردد.

وی اظهار داشت : متاسفانه در نامه ارائه شده تنها از قسمتهایی صحبت به میان آمده که نشان دهنده عدم امکان اعتماد به ایران است و تنها از بخشهای منفی گزارش البرادعی در زمینه برنامه صلح آمیز هسته ای ایران استفاده شده است. همچنین نکات مبهمی نیز در آن وجود دارد مثلا در مورد امکان تغییر وضعیت صحبت به میان آمده اما راهکارهای آن عنوان نشده است.

این تحلیلگر مسائل بین الملل گفت : اگر آنها حق ملت ایران در داشتن برنامه صلح آمیز هسته ای را به رسمیت شناخته اند و پژوهش و کاربرد آن را درست می دانند پس چرا بر تعلیق اورانیوم ایران تاکید می ورزند.

فتحی تصریح کرد : ایران تا چه زمانی باید برای اعتماد سازی 1+5 فعالیت کند؟ آژانس انرژی اتمی می داند که برنامه هسته ای جمهوری اسلامی صلح آمیز است. از سوی دیگر، چرا نظراتی که اروپاییان  درباره توقف تحریمها داشتند در نامه و بسته 1+5 دیده نمی شود.

این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت : اروپاییان و گروه 1+5 درباره نقاط ضعف موجود در بسته پیشنهادی خود باید توضیح بیشتری بدهند.

فتحی افزود : آنها از طرفی حقوق ایران بر اساس NPT را به رسمت شناختند و از سوی دیگر خواستار تعلیق غنی سازی ایران هستند. رفع این ابهامها باید در حین مذاکرات انجام گیرد.

وی در عین حال گفت :‌ مقامات جمهوری اسلامی ایران نیز باید زمینه تغییر و تعدیل بسته پیشنهادی غربیها را به وجود آوردند.

وی افزود : غربیها می خواهند به افکار عمومی دنیا بگویند که ایران در این باره مذاکره نمی کند، اما جمهوری اسلامی باید به گونه ای خط مشی خود را  پیش ببرد که افکار عمومی جهان بفهمد ایران خواستار راه دیپلماسی است و اگر مذاکرات به نتایج مطلوب نرسد مشکل را باید در نوع سیاستگذاری اروپاییان و 1+5 دانست.

کد خبر 701204

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha